Opslag

Viser opslag fra oktober, 2015

Knaldhamrende gode kanelsnegle

Billede
Høje kanelsnegle med dobbelt snask - lyder det ikke, som noget du bare SKAL prøve at lave? Disse kanelsnegle er helt fantastiske, når de lige er kommet ud af ovnen og glasuren løber ned af siderne. Ca. 20 stk Ingredienser - økologisk så vidt muligt Dej 50 g gær 2,5 dl sødmælk 100 g smeltet smør 2 æg 4 spsk rørsukker 1 knsp salt 1 spsk kardemomme ca. 550 g mel  Fyld (ekstra fyld er medregnet) 250 g smør 6 spsk rørsukker 2 spsk kanel Glasur 200 g flormelis 2 spsk koldt vand Smelt smørret og lun mælken. Hæld over i en skål og smuldr gæren i. Pisk æggene i, et af gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt til dejen bliver glat og smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Ælt dejen på et meldrysset bord og del i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud i ca, 20 x 25 cm og fordel fyldet på de to stykker dej.

Knivskarpe slagtere i Aarhus - for kødhovederne!

Billede
Så er min artikel om de bedste slagtere i Aarhus kommet på webmagasinet Smag Aarhus . Læs den her .

Mit skønne Trøjborg - for de madglade!

Billede
Jeg har været så heldig at kunne skrive om mit skønne Trøjborg for webmagasinet Smag Aarhus . Der er et hav af lækre specialbutikker, og du kan læse min artikel om de 10 bedste steder  her .

Uimodståelig couscoussalat med nødder

Billede
Couscous er lidt en underlig størrelse, ligesom navnet. Den består af semulje, den hårde del af hvedekernen, og er ofte brugt i nordafrikanske retter, som erstatning for ris. Denne salat er perfekt både som hovedmåltid, som tilbehør til kødet eller som en tapas ret. 4 personer Ingredienser - så vidt muligt økologisk 2,5 dl couscous 3 dl vand eller grøntsagsbouillon 2 spsk olivenolie 1 grillet peberfrugt i olie 10 semidried tomater i olie 1 tsk harissa (chili pasta fra nordafrika) 3 spsk citronsaft salt friskkværnet peber 1/2 håndfuld ristede mandler 2 spsk ristede solsikkekerner 2 spsk ristede græskarkerner 2 spsk ristede pinjejerner 1 spsk ristede sesamfrø Start først med at riste nødderne og kernerne, da de skal afkøle. Hæld vand / bouillon, salt og olivenolie i en gryde og kog op. Sluk for blusset, tilsæt couscous og rør rundt. Læg låg på lad stå i 5 minutter. Tag låget af og rør rundt til couscousen bliver løs. Lad også denne afkø

Æblekage med crumble

Billede
Efteråret byder ikke kun på blæst og kulde, men også på skønne, danske og syrlige æbler. Det er også årstiden til at komme i gang med at bage igen. Start langsomt op med denne skønne og nemme æblekage med crumble. Server med en rigtig god og økologisk vaniljeis. Opskriften på selve smuldredejen kan også bruges over andre frugter f. eks. blommer, pærer eller bær. Ingredienser - økologisk så vidt muligt Smuldredej 125 g smør 125 g hvedemel 25 g kokosmel 25 g havregryn 2 spsk rørsukker Fyld 4 syrlige æbler ex. aroma 2 spsk rørsukker 2 spsk kanel 100 g grofthakkende mandler Start med at lave smuldredejen. Hæld mel i en skål og og smuldr smørret i. Tilsæt kokosmel, havregryn og rørsukker. Ælt dejen med fingrene til en jævn og blød masse. Skyl æblerne, fjern kærnehusene og evt. skræl. Skær æblerne i tynde skiver og læg i en pose. Tilsæt rørsukker og kanel i posen og bland, til sukker og kanel er godt fordelt.  Fordel æblerne i en tærteform, smurt me

Pasta med grillet peberfrugt

Billede
For mig er smagen af grillet peberfrugt noget af det mest smagsfulde og lækre. God pasta er på top 3 over mine livretter, så hvorfor ikke kombinere de 2 ingredienser. Opskriften er nem og ret simpel. Sauce kan laves i forvejen, og så er det bare at koge pastaen. Denne opskrift er vegansk, men hvis du ikke er veganer, vil jeg foreslå, en rigtig parmesanost til.  Ingredienser - økologisk så vidt muligt 4 store fed hvidløg 1 stort løg 3 røde peberfruger 2 dl mandelmælk 1 spsk majsmel 1/2 tsk chili olivenolie salt friskkværnet peber 1 håndfuld bredbladet persille vegansk parmesanost 500 g spaghetti af rigtig god kvalitet Kog pastaen efter anvisning på pakken. Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Gnid med lidt olivenolie og placer midt i ovnen ved 225 grader til peberfrugterne er grillede - ca. 15 minutter. Det gør ikke noget at skindet er sort. Tag peberfrugterne ud af ovnen, læg dem i en skål og dæk skålen til med folie. Lad dem stå tildækket i o

Thaiinspireret vegansk gryderet

Billede
Super lækker thairet uden kød og andre animalske produkter.  Med tanker på henholdsvis dyrevelfærd og klodens ressourcer afprøver jeg dage, hvor vi ikke spiser kød. Denne ret er et rigtig godt bud på en alternativ gryderet, hvor champignonerne er en rigtig god erstatning for kød. Det gælder både for konsistens og smag. Så prøv retten på en kødfri mandag, eller hvis du får en vegetar som gæst. Opskriften er nem og kræver ikke den store forberedelse.  6 personer Ingredienser - husk økologisk så vidt muligt 1 løg 2 fed hvidløg 1 bakke champignon 4 store gulerødder 1-2 røde peberfrugter 1 squash 2 spsk kokosolie med smag 3 spsk thailandsk rød karrypasta 2 dåser kokosmælk 2 spsk mushroom sauce (fåes i thaibutikker) ristede peanuts frisk koriander Pil løget og snit fint. Skyld og skræl grøntsagerne og skær i mundrette størrelser. Jeg snitter gulerødder og peberfrugt i strimler og skærer champignon og squash i tern. Varm kokosolien i en gryde og