Knaldhamrende gode kanelsnegle

Høje kanelsnegle med dobbelt snask - lyder det ikke, som noget du bare SKAL prøve at lave?

Disse kanelsnegle er helt fantastiske, når de lige er kommet ud af ovnen og glasuren løber ned af siderne.



Ca. 20 stk
Ingredienser - økologisk så vidt muligt
Dej
50 g gær
2,5 dl sødmælk
100 g smeltet smør
2 æg
4 spsk rørsukker
1 knsp salt
1 spsk kardemomme
ca. 550 g mel 

Fyld (ekstra fyld er medregnet)
250 g smør
6 spsk rørsukker
2 spsk kanel

Glasur
200 g flormelis
2 spsk koldt vand


























Smelt smørret og lun mælken. Hæld over i en skål og smuldr gæren i. Pisk æggene i, et af gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt til dejen bliver glat og smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Ælt dejen på et meldrysset bord og del i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud i ca, 20 x 25 cm og fordel fyldet på de to stykker dej. Rul stykker sammen til lange pølser og skær sneglene ud i ca. 4 cm tykkelse. Beklæd en bradepande i passende størrelse (20x30 cm) med bagepapir og placer sneglene med et lille mellemrum imellem hver. Pensl med mælk og bag i ovnen i ca. 15-18 minutter ved 200 grader. Når sneglene er flot gyldne er de færdig og tages ud af ovnen. Bland glasuren og fordel over.

Kan serveres både lune og kolde.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret