Tuntatar med guacamole og pico de gallo



























Tuntatar er en super nem forret til specielle lejligheder, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af maden. Det tager ingen tid og ligner en million. Den er perfekt som forret til for eksempel nytårsaften eller en varm dag på terrassen, da retten kan skal laves lidt i forvejen og hvile i køleskabet.

Tag til din fiskehandler og køb en rigtig god tun steak et par dage i forvejen. Husk på at rå tun skal fryses inden brug.

Ingredienser - 2 personer
1 stor tun steak

1 stor avocado

2 store modne tomater
1 lille løg
1 håndfuld frisk koriander
1 rød chili
salt peber

Dagen før klargør pica de gallo, så det kan stå og trække natten over. Se opskrift her.

På dagen tag fisken ud af fryseren og lad den tø op langsomt.

Mos avocadoen til en grov guacamole og tilsæt 2 spsk pica de gallo. Smag til med salt og peber. Skær tunen i små mundrette stykker og fordel i to små forme. Pres forsigtigt tunen i bunden af formen og fyld op med guacamolen.

Stil formene i køleskabet i mindst en time. Vend forsigtigt formene på hovedet i en tallerken og ryst tataren ud. Pynt med overskydende pica de gallo rundt om tataren og server straks.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret