Naanbrød - traditionelt indisk brød

Naanbrød er en af de mest velkendte former for brød af indisk oprindelse. Brødet er meget smagsfuldt og er et must til indiske gryderetter.


6-8 personer
Ingredienser - helst økologisk så vidt muligt
500 g hvedemel
3 dl mælk
1,5 dl yoghurt
15 g gær
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 æg
2 spsk olie eller ghee
2 spsk nigellafrø også kaldet jomfru i det grønne (valgfrit)

Lun mælken over svag varme. Tag mælken af varmen og hæld i en skål. Smuld gæren i mælken og tilsæt lidt mel. Bland resten af melet og bagepulver. I en anden skål piskes æg, yoghurt, nigellafrø, salt og olie eller ghee sammen. Bland med mel og mælk. Rør det hele sammen til en fast dej og ælt i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve i en oliesmurt skål og lav den hæve i 4 timer. Dejen skal have dobbelt størrelse.


Varm ovnen til 200 grader og placer en bradepande med vand i bunden. Del dejen i 12 stykker og form dem til naanbrød. Læg så mange brød som muligt i en anden oliesmurt bradepande og sæt dem i ovnen. Efter 5 minutter vendes brødene. Fortsæt til alle brød er bagt. De varme brød opbevares i et viskestykke for at holde på varmen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret