Bagt avocado med æg

Er du avocado-elsker og har du aldrig bagt en avocado i ovnen, så er det med at komme i gang.

Tanken om en bagt avocado har ikke rigtig tiltalt mig, men efter at have læst en del opslag og tjekket diverse opskrifter skulle det prøves. Så det blev til den version med spejlægget.

Hold nu op det er lækkert. Det er både et kanon sund morgenmåltid og en let frokostret. Og så er det super sundt!



Ingredienser - husk økologisk så vidt muligt
1 stor moden avocado
2 æg
salt
peber
frisk oregano eller timian

Del avocadoen i to dele og fjern stenen. Skrab lidt ekstra avocado fra, så der er plads til et helt æg. Der skal lidt mere fra end man egentlig tror.  Placer avocadoen i et ildfast fad og så lige så muligt. Hvis de står skævt kan du med fordel forme et lille stativ af sølvpapir.

Slå æggene ud i hver deres lille skål, da det så er nemmere at hælde i avocadoen. Hæld forsigtigt æggene i hver sin halvdel og pas på hviden ikke løber ved siden af.

Bag i ovnen ved. 200 grader i ca. 15-20 minutter. Blommen må ikke blive hård og skal have spejlæg konsistens.

Drys salt, rigeligt med friskkværnet peber og friske krydderurter og server

Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret