Spansk Æggekage - Tortilla Española

Spansksinspireret kartoffelæggekage lavet på rester. Hvor lækkert er det lige! På spansk er denne æggekage en torlilla. Tortilla er fast inventar til et perfekt tapas bord og kan serveres både varm og kold. Derfor er det et perfekt måltid på båden, da forberedelsen nemt klares hjemmefra.

Grundopskriften indholder kolde kogte kartofler, æg og mælk. Resten er, hvad du lige har i overskud. Nedenstående er til inspiration, for ingredienserne er hvad der er tilovers.


Ingredienser - helst økologiske så vidt muligt.
4 æg
4 store kolde kartofler i skåret i små stykker
4 spsk mælk
1 stort løg i skiver
2 wienerpølser i skiver
1/2 rød peberfrugt i strimler
1 stor tomat
frisk oregano
salt 
peber
frisk purløg
olivennolie

Varm olien i en pande og svits først løg og peberfrugt i 3-4 minutter. Tilsæt derefter kartofler og pølser. Mens det små steger, pisk æg, mælk, salt og peber godt samme og vend det friske oregano i. Hæld æggemassen over i panden og lad det stivne over svag varme og til bunden er let brun. Det tager omkring 10 minutter. Dekorer med tomat og klippet purløg

Vend eventuelt æggekagen ved hjælp af en tallerken og giv den et par minutter på den anden side. Så er det en ægte spansk æggekage.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret