Fiskesuppe

Fiskesuppe.... nok noget nær den perfekte supper både til forret eller til hovedret en skøn sommerdag. Server med et glas koldt hvidvin.

Denne opskrift er meget let, når den hjemmelavede fiskefond er lavet allerede. Hjemmelavet fiskefond kan anbefales, men lige et råd. Hvis du påtænker at lave fonden helt fra bunden, kan det ikke anbefales at lave den indendørs. Huset kommer til at stinke a h.. til og det går ikke lige sådan væk. Så fonden produceres udendørs over et gasblus. Husk det!

Vigtigt! Opskriften er venligst doneret af min mand, fra hans hemmelige opskriftsamling. 


Ingredienser - 4 personer - husk økologisk så vidt muligt

200 g mørksej uden skind
200 g laksefilet uden skind
7,5 dl fiskefond
2,5 dl piskefløde
2 gulerødder
1/2 rød peber
Citronsaft
1 bundt frisk dild
Hønsebouillon

Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine og tynde stave. Kom fiskefonden i en gryde og bring i kog. Tilsæt fløde og lade suppen småkoge i 3-5 minutter. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge med i et minut.

Skær fiskestykkerne i mundrette stykker og læg i suppen. Lad igen suppen få et opkog og simre i 1et minut. Smag suppen til med citronsaft, salt, peber samt friskhakket dild. Hvis en kraftigere smag ønskes tilsæt en smule hønsebouillon.

Server fiskesuppen med godt brød. Prøv en opskrift her på gode og luftige boller.

Velbekomme.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret