Opslag

Viser opslag fra december, 2013

Kyllingefond - kogt på kyllingeskrog

Billede
Kog suppe på dine rester af kyllingeskrog. Det er kan være de allerede grillede, de allerede kogte eller stegte. Gem 3 stk og kog med lidt over 3 liter vand, porre, løg, peberkort, laurbærblad, gulerødder og evt. et karryblad. Smag til med salt. Så har du ca. 3 liter velsmagende hønsekødsfond uden tilsætningsstoffer. 

Madplan uge 1 - 2014

Billede
GODT NYTÅR TIL ALLE!!! Mandag: taco med salat Tirsdag: ihvertfald tun carpaccio  til forret Onsdag: marinerede kyllingelår Torsdag: sushi Fredag: detox Lørdag: detox Søndag: detox

Madplan uge 52 - 2013

Billede
Mandag: Fyldt mørbrad med champignonsauce, Kartoffelsoufflé  og  Bønnesalt med rødkål Tirsdag: "Andesteg" Onsdag: "Madder"  Torsdag: "Madder" Fredag: Hønsekødssuppe  Lørdag: Moussaka  med grøn salat Søndag: Rester af Moussaka

Thaisuppe med kokosmælk

Billede
Thaisuppe her var den første thaisuppe, jeg lavede... Den er stadig et hit hos min mand og jeg. Prøv den før din nabo! 4 personer Ingredienser - helt økologisk 1 hakket løg 2 spsk kokosolie med eller uden smag 1 knust citrongræs 3 friske kafir limeblade 2 spsk grøn karry pasta - den bedste er fra din lokale thaibutik 2 fed groft hakket hvidløg 3 tsk friskreven ingefær 1 frisk rød chili 1 dåse kokosmælk - helst ikke light 2 squash 5 dl hønsebouillon salt peber 2 store stegte kyllingebryster i stykker og strimler 200 gram pillede og rejer 4 spsk hakket frisk koriander 2 hakkede forårsløg Sautér løget i kokosolien, tilsæt hvidløg, limeblade, citrongræs, grøn karrypasta og ingefær. Svits kort. Tilsæt de øvrige krydderier, derefter kokosmælk og bouillon. Kog op og tilsæt squash i tern og kog til squashkødet er mørt. Det er ca. 20-25 minutter. Smag til med salt og peber. Tag citrongræs og limeblade op af suppen og blend suppen godt. Bland derefter kyllinge, rejer og

Julegaveønske

Billede
Lige lidt hjælp til min mand, hvis han ikke ved, hvad han skal give mig i julegave.. Det er bare så "træls" at stå i den situation og ikke have en idé om, hvad man skal købe. Rolex Datejust Special Edition Watch.... OMG!!

Madplan uge 51 - 2013

Billede
Mandag: Rester af  Jambalaya Tirsdag: Rester af  Jordskokkesuppe Onsdag: - Torsdag: Marinerede kyllingelår med salat Fredag:  Thaisuppe med kokosmælk og squash Lørdag: - Søndag: Chili con Carne

Madplan uge 50 - 2013

Billede
Mandag: - Tirsdag: Marineret laks med grøntsager Onsdag: Hakkedrenge med brun sauce og kartofler Torsdag; Italienske kødboller med pasta Fredag: Kylling med rosmarinkartofler og hummus Lørdag: Rester fra fødselsdagen Søndag:  Jambalaya

Min bedste opskrift på pebernødder

Billede
Altså selvom de ligner peberkager, så er dette et billede af verdens måske bedste pebernødder. Opskriften er nem og lige til at gå til.  Ingredienser : 250 g smør 250 g sukker 1 tsk stødt kanel 1 tsk stødt kardemomme 1 tsk peber 1/2 tsk stødt ingefær 1 dl fløde 500 g mel Bland smør og sukker til en ensartet masse. Brug evt. håndmixeren. Bland de resterende ingredienser i og rør godt rundt. Rul massen til lange tynde pølser og skær små stykker ud. Fordel stykkerne tæt i bradepanden. Brug evt. et stykke bagepapir under. Bages i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.  Dufter skønt i hele huset!