Vinsmagning den 20. juni 2013 - Løgismoses Vinklub for Kvinder, Århus

I dag har jeg været så heldig at deltage i den første vinsmagning for kvinder arrangeret af Løgismose. Arrangementet foregik i Magasin, Århus og vi var 53 deltagere, som blev forkælet med rigtig gode vine samt en fremragende "lærer" i Tabita Mortensen. Tabita vandt titlen som Årets tjener 2013, og hun viste at hun med glæde vil dele sin viden med os alle... Stor fornøjelse og jeg glæder mig allerede til næste arrangement i Vinklub for Kvinder den 24.10.



Her kan du se de fremtidige arrangementer - http://www.loegismose.dk/shop/vinklub-for-kvinder/

Inden du går i gang - husk de 5 S'er - se, snus, slyng, snus, smag...

Her er de vine vi smagte med mine egne notater til hver enkelt vin.

2011 Les Piots d'Alsace Métiss BIO - Domaine Bott-Geyl - Frankrig
Hvidvin. Bleg, smag af æbler og grape. Spis ikke til salat eller forretter med syrlige æbler eller med citroner. Det tager smagen fra vinen. 

2011 Chablis ØKO Jean-Marc Borcard - Frankrig
Hvidvin. Citrongul med en grønt kant. God skarp duft af mineraler og salte. Vinen har en god fylde og en lang eftersmag. Chardonnay. God til laks som forstærker smagen.

2012 Pinot & Co Rosé - Buchegger - Østrig
Indelukket inden iltning, sød, honning. Lavet på 3 blå druer, hvor skallen er fjernet rimelig hurtig som den røde farve kun antydes. Da skallen fjernes er der ingen taninner i denne vin. Vinen har en god power og masser af smag. Er godt til middelstærk asiatisk mad men også til nordisk mad.

2012 Brachetto d'Acqui "Le Donne dei Boschi" - Ca' dei Mandorli - Italiensk Piemonte
Sød og køling lettere mousserende rosé med smag af solbær. Vil være god til en velkomstdrik. Skal nydes kold.

2011 Bourgogne Pinot Noir - Jean-Marc Morey - Fransk
Lageret på egetræsfad så deraf smagen af vanilie. Også smag af lakrids. Der er tanniner i vinen som giver en efterfølgende tørhed. Brænder lidt på tungen.
God til kalvekød, grøntsager og en let sauce. Nydes let kølig.

2008 Barbaresco Vigne Erte - Cigliuti - Italiensk Piemonte
Kan med fordel dekanteres da den stadig er ung. Smager af blomme og jern. Rigtig rigtig god vin på Nebbiolo druen. Faktisk den bedste vin denne eftermiddag, men også den dyreste.
God til røde bøffer, vildt, svampe, trøfter, smørsauce, urter og ribsgelé.



2011 Syrah - Vin de Pay's d'Oc - Chateau Camplazens - Fransk (Sydfrankrig)
Meget mørk vin som en Syrah skal være. Smager af tobak, læder, kirsebær. 
God til grillmad og en kraftig sauce.


Og så lige et par ekstra notater

Smag:
Lagring på egetræsfad giver en vaniliesmag.
Taninner er i rødvin - ikke hvidvin. Det er syren fra de blå druers skal og kerner som giver syren/tanniner.
Alkoholprocenten kan mærkes i den fornemmelse man får i munden ved smagning.
Yngre vine kan med fordel dekanteres. Ældre vine dekanteres for at fjerne evt. bundfald.
Hvis du er i tvivl om, hvad en vin smager af, så smag i farver. 

Steder:
Italienske vine nævner først druen og derefter området

Druer:
Moscato er en meget aromatisk drue og bruges til moussende vin der i blandt Asti.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret