Kartoffelsoufflé
Til vores fantastiske nytårsmenu 2012 lavede min mand denne kartoffelsoufflé. Samme med saucen, der var hjemmelavet helt fra bunden og fond kogt på ben, fandt vi en meget smagsfuld kombination. Det er bare så ærgerligt, at man ikke bare kan spise og spise....
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre. Derefter dampes de tørre.
3/4 af kartoflerne moses - mens de sidste 1/4 skæres ud i små stykker og sættes til side.
Fløde og smør røres i. Æggeblommer piskes i mosen - én af gangen. Hasselnødderne vendes i. Æggehviderne piskes stive og tilsættes under omrøring. De små kartoffelstykker vendes i mosen, smages til med salt, peber, reven muskatnød og kartoffelmassen fordeles i 4 smurte forme.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter
Ingredienser - 4 personer
1 kg kartofler
25 g smør
1/2 dl fløde
2 æggeblommer
1 dl hakkede hasselnødder
2 æggehvider
Salt
Peber
Muskatnød
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre. Derefter dampes de tørre.
3/4 af kartoflerne moses - mens de sidste 1/4 skæres ud i små stykker og sættes til side.
Fløde og smør røres i. Æggeblommer piskes i mosen - én af gangen. Hasselnødderne vendes i. Æggehviderne piskes stive og tilsættes under omrøring. De små kartoffelstykker vendes i mosen, smages til med salt, peber, reven muskatnød og kartoffelmassen fordeles i 4 smurte forme.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter
Kommentarer
Send en kommentar