Frittata

Jeg har endnu engang lavet en rigtig god frittata. Retten er lige til en "Meatless Monday" kødløs mandag. Hvis du har nogle grøntsager i overskud, smid dem endelig ikke ud, men brug dem til denne ret. Husk Stop Spild af Mad.

Frittata er en slags æggekage og fyldet kan være grøntsager, pølse, skinke.. Du bestemmer, da næsten alle rester kan bruges.



Her er lige min variant.

Ingredienser:
1/2 kogt blomkål i små "træer"
1 hakket løg
2 gulerødder i tynde skiver
1 peberfrugt i små tern
1 1/2 squash i små tern
12 æg
1 madlavningsfløde
1 dl revet parmesan
1 dl revet emmentaler
1 dl fetaost
1 håndfuld frisk oregano
frisk timian efter smag
1 stængel rosmarin
salt
peber
olie

Sauter løg, gulerødder, peberfrugt, squash i 3-4 minutter. Hak de friske krydderurter imens og tilsæt lige inden grøntsagerne er færdige. Læg de kogte blomkål i et ildfast fad, vend de stegte grøntsager i og køl af. Vend de revne oste. Pisk æg, fløde, salt og peber til et luftig masse og hæld det over grøntsagerne..

Bages i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 180 grader...

Drys evt. med friskhakket persille..

Kan serveres som en ret for sig selv med lidt salat eller som tilbehør til kød og fisk...

Velbekomme...




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret