Limoncello - citronlikør

Denne italienske citronlikør laves i området omkring Napoli af citroner med en ekstra tyk skal... Glæder mig til at smage likøren. Skulle gerne være klar til ferien om 2 uger...




8 mellemstore økologiske citroner
1 liter vodka
500 g sukker
6 dl vand

Vask citronerne grundigt. Skræl den gule skal på citronerne af evt. men en kartoffelskræller. Undgå det hvide, da det giver en bitter smag. Lad skallerne trække i vodkaen, i et rengjort glas med låg, i ca 2 uger.

Kog sukker og vand op og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle af. Hæld citronekstrakten gennem et kaffefilter eller gennem en sigte med et rent viskestykke. Blad ekstrakten med sukkerlagen, smag dig frem med lidt af gangen...

Spændende....

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret