Arabiske filofingre med kødfyld

Denne ret lærte vi på et aftenkursus i madlavning med retter fra Middelhavet... Der er flere opskrifter fra dette kursus her på bloggen. Det var ret hyggeligt, og vi var vidt forskellige mennesker med vidt forskellige baggrunde, som var meldt til. Som sagt ret hyggeligt... - for det meste....

Denne arabiske ret har vi lavet mange gange... Serveres med arabisk cous cous salat og chilidip. Opskrifterne er også her på bloggen under arabisk.



Ca. 16 stk.
1 pakke filodej
500 gr hakket oksekød
1 finthakket løg
1 fed presset hvidløg
1 tsk kanel
1 tsk graham masala1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
salt
peber
olie til stegning
smør

Brun løg og hvidløgløg, tilsæt kød og smag til med krydderier, salt og peber. Når vandet er absorberet er kødet færdigt. Klip filodejen i passende stykker, tag noget kød og placer det i midten af firkanten. Fold 3 ender over kødet og rul dejen sammen, så den ligner et rør. Løg rørerne på en en smurt bageplade eller brug bagepapir. Pensel rullerne med smeltet smør og bag ved 200 grader, til de er gyldne. De kan også frituresteges i en dyb pande.

Velbekomme...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret