Firenzeboller
Perfekte italienske boller.
Ca. 10 stk.
Ingredienser:
15 gr gær
4 dl lunt vand
1 spsk olivenolie
2 dl durummel (ca. 125 g)
ca 1/2 kg pizza mel - type 00
salt
Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt salt, olie og durummel. Rør derefter så meget pizzamel i, som dejen kan tage. Ælt dejen til den er blank og smidig. Dæk den med et hårdt opvredet viskestykke og lad den hæve, et ikke for varmt sted, natten over eller mindst 8 timer.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den til en pølse. Del den i 10 stykker og form stykkerne til boller. Lad den efterhæve på en plade i 1/2 time. Pensl dem med vand og snit dem med en meget skarp kniv.
Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar