Boller i karry - med et twist..
Denne opskrift er en lidt sundere version af boller i karry, da der tilsættes grøntsager. Retten er også med et twist af østen med ingefær, spidskommen, hvidløg og kokosmælk.
8 personer
Ingredienser
Kødboller
1 kg hakket kalve- og svinekød
1 blendet løg
2 æg
50 g mel
1 dl danskvand
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 spsk karry
2 spsk groft salt
peber
Sauce
2 spsk kokosolie med smag
3 spsk karry
100 g friskrevet ingefær
2 hakkede hvidløg
2 gulerødder i skiver
2 stilke bladselleri eller squash i skiver
1 finthakket løg
2 dåser kokosmælk
2 spsk sambal oelek
Sæt en gryde over med rigeligt af vand og salt. Kom alle ingredienserne i det hakkede kød og rør det sammen til en fars. Form små boller med en teske og kog til bollerne kommer til overfladen. De er da færdige og tages op med en hulske.
I en pande eller stegegryde tilsætte olie, karry, ingefær og hvidløg og lad det simre i et par minutter. Grøntsagerne tilsættes og varm godt igennem. Derefter tilsættes kokosmælk og sambal oelek og saucen koges i 10 minutter. Til sidst tilsættes bollerne og retten serveres med de kogte ris og frisk koriander, persille eller fintsnittede forårsløg.
Kommentarer
Send en kommentar